lauantaina, helmikuuta 21, 2015

Miten harras muslimi voi varmistaa paikkansa paratiisissa?

Islamin yksi väkivaltaa aiheuttava tekijä on sen käsitys siitä miten hurskas muslimi voi varmistaa paikkansa paratiisissa. Islamin mukaan muslimi ei voi olla varma paratiisipaikastaan edes silloin vaikka hän hartaasti koko elämänsä ajan noudattaisi islamin vaatimuksia rukouksissa, almuissa, pyhiinvaellusmatkoissa ja muissa opeissa mitä islam opettaa. 

Islamin opin mukaan Allah punnitsee muslimin teot kuoleman jälkeen. Jos vaa’assa painavat hyvät teot enemmän kuin pahat teot, niin Allah voi päästää muslimin paratiisiin. Hyvien tekojen suuri määräkään ei takaa islamin mukaan paikkaa paratiisiin. Sillä Allah voi kaikesta huolimatta päättää kieltää taivaspaikan. 

Islamin profeetta Muhammedin opetuksen mukaan ainut tapa, jolla muslimi voi varmistaa paratiisipaikkansa, on kuolla pyhässä sodassa, jihadissa. Muhammedin mukaan tämä avaa automaattisesti paikan paratiisiin riippumatta siitä miten vaellus on siihen asti sujunut. Siispä islam on ainut uskonto, jossa opetetaan, että pääset varmasti paratiisiin kun tapat muita ihmisiä. 

Muhammed oli sotilasjohtaja ja ovela mies. Hän osasi eläessään varmentaa, että hänellä riittää itselleen ja opilleen uskollisia sotilaita miekan silvottavaksi. Lisäksi hän muokkasi paratiisikäsityksen sellaiseksi, että sen ihanuuden voi yksikertaisinkin mies ymmärtää. Valitettavan moni ottaa vieläkin tämän harhautuksen tosissaan.

Ei kommentteja: