sunnuntaina, joulukuuta 06, 2009

Joka kymmenes imaami USA:ssa saarnaa jihadia

Yhdysvaltojen keskusrikospoliisin, FBI:n, Newsmaxille antamassa haastattelussa todetaan, että imaamit saarnaavat jihadia ja fundamentalismia kymmenessä prosentissa Yhdysvaltojen moskeijoista. Yhdysvalloissa on noin 2000 moskeijaa. Saman haastattelun mukaan islamilaiset järjestöt ovat vastahakoisia yhteistyössä terrorismiviranomaisten kanssa. He pelkäävät yhteistyön vievän muslimiyhteisön tuen.

Pew Forum tutkimuslaitoksen kyselytutkimuksen mukaan nuorista 18 - 29-vuotiaista amerikkalaismuslimista neljäsosa pitää itsemurhaiskuja oikeutettuina.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

linkki lähteeseen olis kiva

George Blocker kirjoitti...

Pew Forumin tutkimus löytyy osoitteesta http://pewresearch.org/assets/pdf/muslim-americans.pdf

PDF-tiedoston sivulla 60 on taulukko, jossa on 18-29 vuotiaiden muslimien näkemys itsemurhaiskuista. Heistä 26 % pitää itsemurhaiskua aina oikeutettuna (ever justified). Yli 30 vuotiaista "vain" 9 %.

Linkki Newsmaxin artikkeliin oli poistettu sivuston etusivulta. Joten en onnistunut löytämään sitä. Mutta toinen kuitenkin löytyi vielä.

George Blocker kirjoitti...

Newsmax taitaa olla republikaanien sivusto ja lehti. Mutta kai silti lehden haastattelema FBIn edustajan arviota voidaan pitää melko luotettavana. Uutissivu löytyy vielä sivuston haulla, mutta linkki ei toimi, kun artikkeli on siirretty pois "headlines" osiosta. Tässä haun tuottama teksti.

FBI: 10% of U.S. Mosques Preach Jihad10 Nov 2009 ... Here's the crux of the issue in trying to determine whether Nidal Malik Hasan's Muslim background triggered his massacre of 13 people at ...
www.newsmax.com/headlines/Mosques_preach_jihad/2009/.../284270.html