sunnuntaina, lokakuuta 29, 2006

Median unohtamat kriisit

En ymmärrä millä perusteella suomalainen media valitsee konfliktit, joita se tuo lukijoiden, katselijoiden ja kuulijoiden tietoisuuteen. Valinnat ovat usein yksipuolisia ja unohtavat monet sorretut maailmasta. Pahimmillaan tämä yksipuolisuus aiheuttaa vääristynyttä maailmankuvaa.

Sudanin islamistinen hallinto antoi YK:n erikoislähettiläs Jan Pronkille poistumiskäskyn maasta. Jan Pronk oli esittänyt nettiblogissaa Khartumin hallinnolle epämieluisia huomioita nettiblogissaan. Islamistinen hallinto tukee sotilaalisia arabijoukkoja, jotka suorittavat etnisiä puhdistuksia Darfurissa. Sudan ei ole suostunut päästämään YK:n rauhanturvaajia Darfurin maakuntaan.

Sri Lankassa on kapinalliset Tamilitiikeri ovat sotineet vuodesta 1983 luodakseen itsenäisen tamilivaltion. Sodassa on kuollut arviolta 60 000 ihmistä. Tamilitaistelijat kaappaavat ja pakottavat nuoria ja lapsia sotajoukkoihin. Unisef on kirjannut 1700 lapsikaappausta vuoden 2002 tulitauon solmimisen jälkeen.

Sri Lankan 19 miljoonaisesta väestöstä buddhalaisia on 71 %, hinduja 12 %, muslimeja 8 % ja kristittyjä 7 %. Tamilit ovat pääasiassa hinduja. Buddhalaisuus on Sri Lankan virallinen uskonto. Buddhalaisuutta on pidetty suvaitsevana ja väkivallattomana uskontona. Sri Lankassa valitettavasti buddhalaiset uskonnolliset ääriainekset harjoittavat väkivaltaa vähemmistöuskontoja kohtaan.

Ei kommentteja: