perjantaina, syyskuuta 01, 2006

Etninen kansanmurha jatkuu Darfurissa

Rauhansopimuksella ei ole merkitystä Sudanin islamilaiselle hallitukselle, Kansallinen islamilainen rintama (NIF). Se on kiihdyttän entisestään väkivaltaisuuksia toukokuisen (2006) rauhansopimuksen jälkeen. Sudanin hallitus (NIF) on haluton päästämään alueelle YK:n rauhanturvaajia estämään etnisen puhdistuksen. Hallitus tukee alueella toimivia sotilaalisia arabijoukkoja. Darfurissa nämä arabijoukot tuhoavat tummien afrikkalaisten kyliä polttamalla, tappamalla ja raiskaamalla.

Darfurin etnisissä puhdistuksissa on kuollut yli 200 000 ihmistä ja kaksi miljoonaa on joutunut pakolaiseksi. YK:n sotilaita on suunniteltu lähetettävän alueelle 17 000 ja näiden lisäksi 3000 poliisia. Tällä hetkellä alueella on vain 7 000 Afrikan unionin sotilasta. Heitä on liian vähän estääkseen kansanmurhaa. YK:n hätäapukoordinaattori Jan Egelandin mukaan turvallisuus tilanne on alueella heikoin kahteen vuoteen ja humanitääriset järjestöt eivät pääse alueelle.

Sudanin hallituksen, kansallisen islamilaisen rintaman, vastaus YK:n vaatimuksiin on lähettää alueella omia sotilasjoukkojaan. Joukot ovat samoja, jotka ovat osallistuneet siviilien murhaamiseen ja raiskaamiseen.

Valitattavasti tämä mittasuhteiltaan moninkertainen humanistinen tragedia on jäänyt tiedotusvälineissä Lähi-idän kriisien varjoon.

Sudanin väestöstä 65 % on muslimeja, 23 % kristittyjä ja 10 % animisteja. Sudan julistautui islamilaiseksi tasavallaksi vuonna 1981. Maassa voimassa oleva islamilainen saharia-lain halutaan koskevan muslimeja, kristittyjä ja animisteja. Arabienemmistöinen Pohjois-Sudan on voimakkaasti islamilainen ja Etelä-Sudanin väestöstä pääosa on kristittyjä ja animisteja. Pohjois-Sudanin kaikki koulut on muutettu väkivalloin koraanikouluiksi ja väkivaltainen ei-muslimien islamilaistaminen on jokapäiväistä toimintaa.

2 kommenttia:

Euroopan Neuvoston ihmisoikeussopimus kirjoitti...

Eurooppalainen ihmisoikeusnäkökulma aluepalautuksiimme vuosisatojenkin takaa

Katsokaa ihmisoikeuksien nimessä Ruotsin ja Ryssän asemaa kartasta 28.10.2006 päiväyksen kohdalta http://mielenosoitus.blogspot.com blogista

Hei huomaatteko:) Missä on Ruotsi, missä on Ryssä?

Oltiin puolustusliitto Naton jäseniä tai: Kansojen itsemääräämisoikeus ja ihmisoikeudet koskevat myös suomalaisia kansana ja Suomen valtiollista itsemääräämisoikeutta

Ei ole olemassa mitään erityistä "Venäjän oikeutta" rikkoa niitä stalinistisesti, ei aiemmin, eikä nykyhetkessä, hyväksyen alueellista miehitystämme Barentsinmeren maakaasu- ja öljykentillämme, Kalastajasaarennossa, Petsamossa, Sallassa, Kuusamossa, Paanajärvellä, Karjalassa, Laatokalla, eikä Suomenlahden saarillamme.

Kosovo-case Naton ja EU:n huoltomandaattina, kansainvälinen oikeus, sekä kansojen itsemääräämisoikeus unohtuu kun kyse suomalaisten oikeuksista suomalaisten historiallisilla ikimuistoisilla alueilla

Historiallisen Itä-Karjalan ja Inkerin "oikeus kuulua ns. Venäjään eli Moskovan ruhtinaskuntaan" lähempään tarkasteluun

Mikäli historiallisen Kuolan, Itä-Karjalan, Inkerin suomalaisalueiden tyhjennys alkuperäväestöstä ja saamelaisten, suomalaisten, vatjalaisten, inkeriläisten kansanmurha olisi tapahtunut 1990-luvulla, eikä 1920-luvulla ja sen jälkeen, niin ko. operaatioon oltaisiin tartuttu Naton ja EU:n toimin kuten Kosovossa, Bosnia-Hertzegovinassa.

Silvotussa tynkä-Suomessa on kummeksuttavan paljon suomalaisia, jotka hyväksyvät ja ymmärtävät miehittäjä-Ryssän entisiä ja nykyisiä sotarikoksia ihmisyyttä ja ihmisoikeuksia vastaan.
Jos ja kun joku tai jotkin suomalaiset oikeuksiamme pyrkivät säilyttämään ja niistä muistuttamaan, niin valtion rakkikoirat ja ns. "puolueeton media" ( lue: kotiryssäläisten KGB-/FSB-soluttama ) tarttuu oitis yksipuolisen leimauskampanjan elkein aiheeseen yrittäen saada poliittisen tässä tapauksessa Seppo Lehdon vastaiseen vainoon ja syrjintään mielivaltaisesti pääministeri Matti Vanhasen ja presidentti Tarja Halosen mukamas "Nettitörkyyn puuttumiseksi". Tässäkö Nelosen uutisten 29.9.2006 mukaiseti lepää uskottavasti ja luotettavasti valtiotamme johtavien pääasiallinen huoli? Ei siis ihmisoikeuksissa, eikä laittoman miehityksen lopettamisessa tmv:ssa?

Nelosen TV- ja nettiuutisten http://www.nelonen.fi/uutiset/arkisto_uutinen.asp?d=1135221975229 29.9.2006 mukainen

"Tamperelainen yksityishenkilö" Seppo Lehto http://www.kavkaz.fi Tampere

PS: Nelosen TV-uutisten mainostama Isänmaallinen Patrioottiradio näyttää nykyään toimivan Kiinan kansantasavallan suojissa: http://free.ipdz.com/patriootti/ kun länsimainen lehdistön- ja ilmaisunvapaus näyttää toimivan huonosti

George Blocker kirjoitti...

Blogissasi sanotaan: "Suomen vaatimukset:" ja sitten alkaa ryssittely ja vaatimus hävittyjen alueiden palauttamiseen. Sinulla ei ole oikeus käyttää termiä "Suomen vaatimus". Niitä jotka vaativat hävittyjä alueita takaisin on vähemmistö Suomessa. Esimerkiksi minä en niitä vaadi takaisin. Itse puhun mieluummin venäläisistä kuin "ryssistä". Nimitys "ryssä" on rasistinen.