Rauhansopimuksella ei ole merkitystä Sudanin islamilaiselle hallitukselle, Kansallinen islamilainen rintama (NIF). Se on kiihdyttän entisestään väkivaltaisuuksia toukokuisen (2006) rauhansopimuksen jälkeen. Sudanin hallitus (NIF) on haluton päästämään alueelle YK:n rauhanturvaajia estämään etnisen puhdistuksen. Hallitus tukee alueella toimivia sotilaalisia arabijoukkoja. Darfurissa nämä arabijoukot tuhoavat tummien afrikkalaisten kyliä polttamalla, tappamalla ja raiskaamalla.
Darfurin etnisissä puhdistuksissa on kuollut yli 200 000 ihmistä ja kaksi miljoonaa on joutunut pakolaiseksi. YK:n sotilaita on suunniteltu lähetettävän alueelle 17 000 ja näiden lisäksi 3000 poliisia. Tällä hetkellä alueella on vain 7 000 Afrikan unionin sotilasta. Heitä on liian vähän estääkseen kansanmurhaa. YK:n hätäapukoordinaattori Jan Egelandin mukaan turvallisuus tilanne on alueella heikoin kahteen vuoteen ja humanitääriset järjestöt eivät pääse alueelle.
Sudanin hallituksen, kansallisen islamilaisen rintaman, vastaus YK:n vaatimuksiin on lähettää alueella omia sotilasjoukkojaan. Joukot ovat samoja, jotka ovat osallistuneet siviilien murhaamiseen ja raiskaamiseen.
Valitattavasti tämä mittasuhteiltaan moninkertainen humanistinen tragedia on jäänyt tiedotusvälineissä Lähi-idän kriisien varjoon.
Sudanin väestöstä 65 % on muslimeja, 23 % kristittyjä ja 10 % animisteja. Sudan julistautui islamilaiseksi tasavallaksi vuonna 1981. Maassa voimassa oleva islamilainen saharia-lain halutaan koskevan muslimeja, kristittyjä ja animisteja. Arabienemmistöinen Pohjois-Sudan on voimakkaasti islamilainen ja Etelä-Sudanin väestöstä pääosa on kristittyjä ja animisteja. Pohjois-Sudanin kaikki koulut on muutettu väkivalloin koraanikouluiksi ja väkivaltainen ei-muslimien islamilaistaminen on jokapäiväistä toimintaa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
1 kommentti:
Blogissasi sanotaan: "Suomen vaatimukset:" ja sitten alkaa ryssittely ja vaatimus hävittyjen alueiden palauttamiseen. Sinulla ei ole oikeus käyttää termiä "Suomen vaatimus". Niitä jotka vaativat hävittyjä alueita takaisin on vähemmistö Suomessa. Esimerkiksi minä en niitä vaadi takaisin. Itse puhun mieluummin venäläisistä kuin "ryssistä". Nimitys "ryssä" on rasistinen.
Lähetä kommentti