tiistaina, lokakuuta 31, 2006

Naisen elämää

Musliminaisten toivelistan kärjessä on äänioikeus. Muita toiveita ovat mahdollisuus olla töissä kodin ulkopuolella ja ura yrityksen tai yhteiskunnan johtavassa asemassa. Nämä kolme toivomusta saatiin yhdeksässä muslimimaassa tehdyn tutkimuksen perusteella. Tutkimusta varten oli haastateltu tuhatta työikään juuri tulevaa musliminaista.

Nämä naisten tasa-arvoon perustuvat toiveet ovat useissa muslimiyhteisöissä vielä kaukaisia toiveita. Esimerkiksi muslimien pyhimmässä maassa, Saudi-Arabiassa, Islamilaiset johtajat haluaisivat eristää naiset islamin pyhimmästä paikasta Mekan Kaaban kivestä. Uskonnolliset johtajat suunnittelevat varaavansa paikan naisille miehistä erillään kauempana kivestä.

Moskeijoissa miehet ja naiset ovat eristetty toisistaan. Mekka on islamissa harvoja paikkoja, joissa miehet ja naiset ovat yhdessä uskonnollissa merkeissä. Pyhiinvaellus Mekkaan kerran elämässä on yksi muslimin viidestä perusvelvollisuudesta.

Pakistanissa kristityt kirkot ovat vaatineet hallitusta poistamaan naisiin kohdistuvat ns. hudood-rangaistukset. Rangaistukset ovat islamilaisen sharia-lain mukaisia. Hudood-rangaistukset otettiin käyttöön vuonna 1979. Lain mukaan naista voidaan rangaista, jos hänet on todettu syylliseksi aviorikokseen tai hän on kieltäytynyt järjestetystä avioliitosta. Nämä rangaistukset koskevat Pakistanissa myös muiden uskontojen edustajia kuin muslimeja. Ihmisoikeusjärjestön Human Right Watchin mukaan maassa tapetaan kymmeniä naisia vuodessa hudood-rangaistustan perusteella. Maan islamilainen puolue vastustaa lain muuttamista.


Lähde Logosmedia

4 kommenttia:

Sakina kirjoitti...

Pieni tarkennus: hudood-rangaistukset koskevat sekä miehiä että naisia. Yleensäkin kaikki sharian mukaiset rangaistukset on määrätty sukupuolesta riipuumatta, tosin naisten rangaistukset ovat usein lievempiä "koska nainen on heikompi ja mies on hänestä vastuussa". Käytännössä rangaistuksia määrätään lähinnä naisille - mutta se onkin jo toinen juttu.

George Blocker kirjoitti...

Valitettavasti käytäntö on naisia sortava ja sovinistinen, kuten sanoitkin. Miksi näin, mikä on näkemykseisi? Käytännössä maissa joissa sharia on voimassa naisen asema on heikko, esim. Saudi-Arabiassa nainen ei saa ajaa autoa, Taleban Afganistanissa nainen ei saanut käydä töissä eikä opiskella. Muhammedin totesi hadithin mukaan helvetiin joutuvista suuren enemmistön olevan naisia ja piti hadithin mukaan naisia vähempiarvoisena ja naisen läsnäolo Muhammedin mukaan saastuttaa muslimimiehen rukouksen. Sovinismi on valitettavasti jo islamin opetuksessa ja rakenteessa.

Anonyymi kirjoitti...

voi voi ja voi! vain muutaman kirjoituksesi lukeneena huomaan kuinka valheellisen kuvan luot islamista!

jos esität tuollaisia väitteitä, että naiset ovat islamilaisessa maassa niin kovin eriarvoisia, voisitko kirjoittaa myös sen mukana myös lähteen josta olet asian poiminut!! Olen tutustunut useista maista tulleisiin islamin uskoisiin naisiin ja ainaki heillä on ollut yhtälainen oikeus koulutukseen ja työhön kodin ulkopuolella niin halutessaan!

Nyt vain on sinunkin hyvä muistaa se, että islam antaa naisille ja miehille samat oikeudet näihin asioihin.. mutta se että niin monet naiset itse haluavat kasvattaa lapsensa näiden ollessa pieniä, ja työhön kodin ulkopuolelle hakeudutaan vasta sitten kun se naiselle itselleen sopii! Naiset itse pitävät lasten kasvatusta työtä kodinulkopuolella tärkeämmässä asemassa!

sitten toiseksi on todella törkeää väittää seuraavaa...

>>Esimerkiksi muslimien pyhimmässä maassa, Saudi-Arabiassa, Islamilaiset johtajat haluaisivat eristää naiset islamin pyhimmästä paikasta Mekan Kaaban kivestä. Uskonnolliset johtajat suunnittelevat varaavansa paikan naisille miehistä erillään kauempana kivestä.

Moskeijoissa miehet ja naiset ovat eristetty toisistaan. Mekka on islamissa harvoja paikkoja, joissa miehet ja naiset ovat yhdessä uskonnollissa merkeissä.

Naisilla on yhtäläinen oikeus ja velvollisuus vierailla pyhässä kaupungissa, sen on itse Allah määrännyt, eikä sitä todellakaan voi kukaan muu kuin Allah kieltää! Niinpä on törkeää kirjoitella tällaisia valheita, sillä yksikään uskonnollinen johtaja ei voi asettua Allahin tahtoa vastaan!

Moskeijassa on naisille varattu omat alueensa, eikä sinne ole miehillä asiaa, mutta Kaaban kiveä niin miehet ja naiset kiertävät samaan aikaan!

sitten halusit kuin halusitkin sotkea vielä Profeetankin tähän asiaan...

>>Muhammedin totesi hadithin mukaan helvetiin joutuvista suuren enemmistön olevan naisia ja piti hadithin mukaan naisia vähempiarvoisena ja naisen läsnäolo Muhammedin mukaan saastuttaa muslimimiehen rukouksen. Sovinismi on valitettavasti jo islamin opetuksessa ja rakenteessa.>>

On olemassa erilaisia syntejä, mm. yksi niiden syntien joukossa on juoruilu ja pahojen asioiden sanominen muualla olevista ihmisistä! Profeetta on varoittanut ihmisiä tästä asiasta, eritoten naisia joiden on lähes mahdotonta vastustaa juoruilua. Tämä on mm. yksi syy siihen miksi naisia joutuu enemmän helvettiin kuin miehiä.
Profeetta ei kuitenkaan koskaan pitänyt naisia vähempiarvoisina, joten tuota sinun on edes turha väittää. Se etteivät naiset rukoile miesten kanssa on täysin yksinkertainen.. kassosku miesressujen on niin kovin vaikeaa keskittyä rukoukseen, jos hyvin kaunis nainen sattuisi astelemaan samaan tilaan!! Poikaparkojen mielet tuskin kauan pystyisivät keskittymään itse asiaan, eli rukoukseen!

George Blocker kirjoitti...

Kiitos kommentoinnista ja mielenkiinnosta blogiani kohtaa. Tunnen itsekin musliminaisia, jotka ovat miehensä kanssa tasavertaisessa asemassa. He asuvat Suomessa. Varmaan islamilaisissa maissa on myös miehiä, jotka haluavat vaimonsa olevan itsensä kanssa tasavertaisessa asemassa. Tässä he joutuvat taistelemaan islamilaisen yhteiskunnan yleisiä asenteita vastaa ja myös Koraanin opetusta vastaan.

Koraani ja Muhammed asettaa selkeästi miehen naisen yläpuolelle. "Miehet olkoot naisten esimiehiä sillä oikeudella, jonka Jumala on antanut toisille ennen toisia, ja sen perusteella, mitä he ovat antaneet omaisuudestaan" (Suura al-Nisa 4:34).

Tunnetut islamin opettajat vahvistavat tämän tulkinnan. Ibn Abbas kertoi tässä yhteydessä Muhammedin sanoneen, että miehet ovat johtajia ja naisten tulee totella heitä kaikessa, missä Allah määrää heidät tottelemaan. Miehen totteleminen on hyvän tekemistä hänen perheelleen. Al-Dhahhak sanoo, että miehen oikeus perustuu siihen, että hän elättää vaimonsa ja siksi hänellä on oikeus myös kurittaa tätä saadakseen hänet tottelemaan Allahia.

Hadithista poimitut Muhammedin kommentit antavat ymmärtää, että hän piti naisia älykkyydeltään ja ymmärrykseltään miehiä alempiarvoisena. Abu Sa'id Jundi kertoo: "Kerran Allahin lähettiläs meni rukoilemaan. Ohittaessaan matkallaan naisia, hän sanoi: "Voi, naiset! Antakaa almuja, sillä olen nähnyt, että suurin osa Helvetin tuleen joutuneista ovat naisia!" Naiset kysyivät: "Miksi on niin, oi Allahin sanansaattaja?" Hän vastasi: "Te kiroatte usein ja ette ole kiitollisia miehillenne. En ole nähnyt ketään, joka olisi teitä vajavaisempi uskonnon harjoittamisessa. Te voitte johtaa harhaan varovaisimmankin ja järkevimmän miehen." Naiset kysyivät: "Mikä meidän älyssämme ja uskonnossamme on vajavaista?" Muhammed vastasi: "Eikö kahden naisen todistus vastaa yhden miehen todistusta?" Naiset vastasivat tämän olevan totta. Hän sanoi: "Tämä on älynne vajavaisuutta. Eikö ole myös totta, että naiset eivät voi kuukautistensa aikana rukoilla tai paastota?" Naiset myönsivät tämänkin olevan totta. "Se on uskonnon harjoittamisenne vajavaisuus", hän vastasi.
Muhammedin mukaan harvat naiset pääsevät taivaaseen, ja helvetin tuli luotiin naisia varten. Sieltä pelastuu vain tottelemalla miestään. Naiset ovat viinin ohella pahin miehiä kohtaava kiusaus ja miesten tuleekin varoa naisia, sillä ensimmäinen Israelin lapsiakin kohdannut kiusaus oli naisen aiheuttama."

Naisen ei tule käytöksellään antaa vaikutelmaa, että hän hallitsisi miestään. Muhammedin naisia koskevat rajoitukset kieltävät naista puhumasta ilman miehensä lupaa tai kulkemasta keskellä tietä. Naisia ei tule tervehtiä eivätkä he saa tervehtiä muita.

Erään toisen perimätiedon mukaan Muhammed kuvasi naisia epäpuhtaiksi. Naisen, aasin tai koiran kulkeminen kivenheiton päästä rukoilijasta, saastuttaa ja keskeyttää tämän rukouksen. Ibn Abbasin perimätiedon mukaan tulen palvojat, juutalaiset ja siat naisten lisäksi pilaavat rukouksen. Muhammed kuvasi naista ilkeänä petona ja epäili hänet luodun ainoastaan pahuuteen. Hevosen ja kodin ohella nainen on huono enne. Naisen turvana onkin vain hauta ja avioliitto, joista perimätieto pitää hautaa parempana vaihtoehtona.

Profeetta Muhammedilla oli parhaimmillaan 12 vaimoa. Nuorin niistä oli Aisha. Muhammed oli 52-vuotias ja Aisha 9-vuotias, kun he solmivat avioliiton ja täydellistivät sen seksuaalisesti. Aisha oli Muhammedin toinen vaimo. Muhammed noudatti arabialaista tapaa avioituessaan tytön kanssa, jolla oli juuri ollut ensimmäiset kuukautisensa. Hän ei siis suinkaan ollut ensimmäinen, joka teki niin.

Muhammedin opetus ja Koraanin teksti ovat pysäyttäneet musliminaisen aseman 600-luvun aavikkokulttuurin tasolle.

Musliminainen Ishad Manji kirjoittaa kirjassaan ”Islamin kahdet kasvot” (Tammi, 2004), että tytön pitää aloittaa noudattamaan islamin viittä peruspilaria nuorempana kuin poikien eli 9-vuotiaina. Pojat aloittavat 13-vuotiaina. Tätä perustellaan tyttöjen nopeammalla uskonnollisella kypsyydellä. Silti tyttöjen ei anneta johtaa rukouksia madressoissa.

Käytännön toiminta islamaisissa maissa osoittaa, että Koraania tulkitaan käytännössäkin siten, että nainen on miestä alempiarvoinen. Saudi-Arabiassa naiset eivät saa ajaa autolla. Henkilöllisyystodistus on alettu myöntää naisille Saudi-Arabiassa vasta 2000-luvulla. Yhtä miehen todistusta vastaan tarvitaan kaksi naisen todistusta. Talebanit toteuttivat islamia kieltämällä naisilta koulutuksen ja työssä käynnin. Siinä ei kysytty naisten mielipidettä.

Yleensä tapauksissa joissa muslimaissa on löydetty nainen ja mies toteuttamassa haureutta, vain naista rangaistaan kuolemalla. Miksi?

Suosittelen sinulle luettavaksi Ishad Manjin kirjaa. Siinä musliminainen käsittelee islamia ja myös naisen asemaa islamissa.

Mielenkiintoinen on myös tulkintasi Muhammedin lausunnosta, että helvetissä naisia on selkeästi enemmän kuin miehiä. Näet itse naisen uskonnollisesti ja moraalisesti heikompana kuin miehen. Eli olet niellyt tämän islamilaisen propagandan. Eikö miehet ole juuri niitä, jotka sotivat ja käyttävät väkivaltaa, myös perheväkivaltaa, eikö miehet ole niitä joilla on voimakkaampi seksuaalinen vietti ja jotka raiskaavat naisia. Eihän nainen voi edes raiskata miestä. Miehiähän tämän perusteella pitäisi olla helvetissä enemmän kuin naisia?

Alistat myös naisia ajatuksella miesressujen pyhyyden häiriintymisenä jos nainen tulisi moskeijassa miesten puolelle. Kommentoit, että poikaparkojen ajatukset eivät pysy rukouksessa. Eikö tämäkin osoita miehen heikkoutta ja suorempaa reittiä helvettiin islamin mukaan. Ihmettelen kyllä miten burkhaan pukeutunut nainen voisi edes herättää mitään houkutusta. Jos sitten muslimiehillä ei olisi härskimpi mielikuvitus kuin muilla miehillä. Eikö sitten normaaleihin vaatteisiin pukeutuneet miehet häiritse naisten rukouksia? Miksi mies ei pukeudu kaiken peittämään kaapuun. Siksi koska islam on miesten miehille tekemä uskonto, joka alistaa naista.

Koraania antaa miehelle myös oikeuden lyödä ja kurittaa vaimoaan:
Suura 4:34: ”Hyveelliset naiset ovat alistuvaisia ja vaalivat huolellisesti, kätkössä, kaikkea sitä, minkä Jumala on kätköön tarkoittanut. Mitä niihin tulee, joiden puolelta kohtaatte uppiniskaisuutta, niin varoittakaa heitä, erottakaa heidät vuoteestanne ja kurittakaa heitä, mutta jos he silloin tottelevat teitä, niin älkää etsikö riitaa heidän kanssaan. Katso, Jumala on ylevä ja suuri.”

Koraani antaa myös ymmärtää, että nainen on miehelle kuin pelto, jota hän voi käyttää seksuaalisesti halunsa mukaan. Nainen ei voi kieltäytyä miehen haluista.

Jopa islamilaisessa paratiisissa nainen on asetettu tyydyttämään miehen haluja, suura 52:17 - 20. ”He saavat levätä riveihin asetetuilla istuimilla, ja Minä yhdistän heidät puhtaisiin, tummasilmäisiin neitoihin,”

”Siellä on avaria varjopaikkoja, vuolaasti virtaavaa vesiä ja runsaasti hedelmiä, jotka eivät vähene ja joita ei heiltä evätä. Siellä on neitoja ylväillä lepovuoteillaan. Totisesti olemme luonut heidät omin käsin sallien heidän pysyä neitseinä hellinä ja samanikäisinä, niitä varten, jotka ovat oikealla puolella, joista lukuisat kuuluivat aikaisimpiin profeetan kannattajiin, ja myöhemmin liittyneitä suuri joukko.” (Suura Al-Waqiah 56:30 – 40)

”Totisesti odottaa voitto niitä, jotka pelkäävät Jumalaa, heidän ovat hedelmä- ja viinitarhat, nuoruutta uhkuvat neidot, heidän ikäisensä, ja puhdasta viiniä täydet pikarit.” (Suura An-Naba 78:31 – 34)

Mekka-uutinen on peräisin Logos-median uutispalvelusta, kuten tekstin lopussa sanotaan.