maanantaina, maaliskuuta 02, 2009

Berliinin ongelmallinen rikollisuus

Berliinin nuoriso-oikeuden tuomari Kirsten Heisig kommentoi julkisesti Berliinin rikostilannetta. Berliinissä tehdään yli tuhat rikosta päivittäin. Näihin rikoksiin osallistuneista nuorista 600 syyllistyy saman vuoden aikana vähintään kymmeneen väkivaltaiseen ryöstöön tai pahoinpitelyyn. Syyttäjä luokittelee nämä nuoret intensiivitekijöiksi. Heistä 70 % on arabeja tai turkkilaisia nuoria.

Heisingin mukaan ongelmana on se, että monissa maahanmuuttajaperheissä ei arvosteta saksalaista oikeuskäsitystä. Teot halutaan mieluummin selvittää ja sovittaa islamilaisen lain piirissä kuin saksalaisessa oikeudessa.

Kaupungin kymmenien libanonilaisten ja turkkilaisten rikollisjärjestöjen lisäksi Berliinin alamaailmassa vaikuttavat itäeurooppalaiset, balkanilaiset ja aasialaiset rikollisryhmät. Myös äärivasemmistolaiset syyllistyvät yhä useammin väkivaltaa. Saksassa loukkaantui vuonna 2008 keskusrikospoliisin mukaan 425 poliisia äärivasemmistolaisten suorittamissa pahoinpitelyissä.

Lähde: Metro-lehti 19.2.09

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

YLE on tehnyt (yllätys yllätys) hyvän radiodokumentin 2008 juuri Berliinistä ja jo kolmannen polven maahanmuuttajista eli

http://www.youtube.com/watch?v=XNDvoa2ABNQ

Poliitikoille kysymys: Minkä neuvon Berliinin pormestari antaa jotta vältettäisiin syrjäytyminen ja intergroitaisiin maahanmuttajat paremmin (länsimaiseen) yhteiskuntaan?