lauantaina, lokakuuta 27, 2007

Muslimitytöt perheväkivallan kohteena

MTV3:n uutiset 27.10.07 käsittelivät lapsiin kohdistuvaa Saksassa. Viranomaiset ovat huolissaan kasvavasta väkivallasta. Ongelmaperheiden tarkkailuun ei riitä voimavaroja. Väkivallan lisäksi lapsia saatetaan pitää janossa ja nälässä. Tilanne on karu.

Uutiset mainitsevat myös erityisongelma-alueen: "Kokonaan oma vaikeasti ratkaistava ja jatkuvasti kasvava ongelma on muslimityttöihin kohdistuva väkivalta. Erityisesti saksan suurkaupungeissa muslimiväestö eristäytyy koko ajan enemmän ja viranomaisten on vaikea saada tietoa saati puuttua väkivaltatapauksiin."

Lähde http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/arkistot/ulkomaat/2007/10/575372

Tyttöjen alistuminen isän määräysvaltaa on muslimiyhteisöissä liian usein koko yhteisön ja myös perheen kunnia. Jos tytön koetaan aiheuttavan perheelleen häpeää käyttäytymisellä, niin kuvaan astuu väkivalta ja jopa kunniamurhat. Samanlaista käytöstä poikia kohtaa ei ole yhtä yleinen muslimiyhteisöissä. Tämä taas osoittaa naisen eriarvoista asemaa islamin uskonnossa.

Muslimiyhteisöjen eritäytyminen muusta yhteiskunnasta antaa huolestuttavia merkkejä myös euroopan muslimiyhteisöjen radikalisoitumisesta. Tässä haluasin vedota Suomessa asuviin muslimeihin, tehkää työtä tätä radikalisoitumista ja vanhoollista islamin tulkintaa vastaan. Muslimit itse ovat avainasemassa. Ulkopolisten on vaikea ongelmaan puuttua. Osoittakaa käytännön toimillanne, että islamia voidaan toteuttaa myös suvaitsevaisesti ja islam voi kunnioittaa erilaisia tapoja elää ja uskoa.

Ei kommentteja: