maanantaina, lokakuuta 08, 2007

Mikä loukkaa muslimeja?


Nainen pukeutuneena ääri-islamilaisten säädösten mukaisesti.

Pakistanin pohjoisosassa Swatissa muslimiviranomaiset ovat kehottaneet kristityn koulun naisopettajia ja -oppilaita pukeutumaan koko kehon peittämään islamilaiseen burqa-asusteeseen. Alueen talebanaktivistit ovat käyneet islamilaistamiskampanjaa kaikkea ei-islamilaista vastaan kesäkuusta 2007 lähtien. He ovat lähettäneet uhkauksia kristittyjä kohtaan. Näiden islamistien lähettämien uhkauskirjeiden takia alueen viranomaiset ovat kehottaneet ei-musliminaisia pukeutumaan burqaan.

Tämä Pakistanin tapaus osoittaa sen, että islamistiaktivistit eivät tyydy siihen, että he itse saisivat toteuttaa omaa uskontoaan. He vaativat myös ei-muslimien alistumista islamilaisille tavoille ja arvoille. Tanskassa, Ruotsissa ja myös Suomessa tapahtuneet Muhammed pilakuvapiirroskohut ovat myös yksi oire samanlaisista vaatimuksesta. Loukkaantuminen purkautui joillakin muslimienemmistöisillä alueilla väkivaltaisuuksiin jopa suurlähetystöjä kohtaan.

Mediassa on keskusteltu paljon siitä mikä loukkaa muslimeja. Pohjoismaissa loukkaantumisen raja on ollut tällä hetkellä näissä pilakuvissa. Joitakin muslimeja loukkaa myös se, että pohjoismaisissa koululaitoksissa lauletaan kristillistaustaisia lauluja, esimerkiksi suvivirttä.

Pohjois-Nigerian muslimienemmistöisellä alueella muslimeja on loukannut se, että ei-muslimi on myynyt sianlihaa kaupassaan. Sikahan on muslimille saastainen eläin. Tästä on seurannut tappouhkauksia ja kauppias on joutunut piiloutumaan. Pakistanin edellä kuvattu tapaus osoittaa sen, että ääri-islamisti talebaneja loukkaa se, että ei-muslimit eivät pukeudu muslimien tapaan.

Loppujen lopuksi äärimuslimeja ei voi olla loukkaamatta, sillä heitä loukkaa jo se, että et ehkä pidä heidän profeettaansa Muhammedia viimeisimpänä ja suurimpana profeettana. Eli jos et ole muslimi, niin jo se loukkaa joitakin muslimeja.

Tämä ei tietenkään koske kaikkia muslimeja.

Ei kommentteja: