maanantaina, tammikuuta 08, 2007

Ateistinen utopia

Ateistinen ideologia on hävinnyt valtiollisella tasolla Euroopassa Neuvostoliiton kaaduttua. Mutta samalla ateismilla johdettuja kansakuntia on vielä Kiinassa, Pohjois-Koreassa, Laosissa ja Vietnamissa sekä osaksi myös Kuubassa.

Vuosina 1937 - 1938 vuoden aikana Neuvostoliitossa tapettiin ateistisen hallinnon toimesta noin 690 000 ihmistä. Kaksi miljoonaa toisinajattelijoita karkoitettin kahden vuoden kaikana 1930 - 1932 pääasiassa Siperiaan. Kuusi miljoonaan ukrainalaista tuhottiin tahallaan aiheutetussa nälänhädässä vuosina 1932 - 1933. Lisäksi tshetsheenit ja inguushit karkoitettiin alueiltaan vuonna 1944.

Ateistisen ideologian suorittamissa "puhdistuksissa" ja muissa surmatöissä tuhoitui 1900-luvulla yksistään Neuvostoliitossa 20 miljoonaa ihmistä. Kiinassa ateismin nimissä tapettiin 65 miljoonaa, Pohjois-Koreassa 2 miljoonaa, Kambodzhassa 2 miljoonaa, Itä-Euroopassa 1 miljoona, Afrikassa 1,7 miljoonaa ja Afganistanissa 1,5 miljoonaa ihmistä. Ateismin nimissä tapettiin 1900-luvulla lähes 100 miljoonaa ihmistä.

Suurin murhattujen määrä on Kiinassa ateistisen Mao Zedongin kaudella, 65 miljoonaa kiinalaista. Chang ja Halliday tuo vielä suuremman luvun, 70 milj., esille uutuusteoksessaan Mao (Otava). Helsingin Sanomien mukaan (3.12.06): "Mao teki pahuuden maailmanennätyksen". Lehden mukaan ateisti Mao oli "viime vuosisadan iljettävin despootti, jonka pahuudelle eivät edes Hitler tai Stalin vedä vertoja." Ainut virallinen kansainvälinen tuomio tälle ateistiselle kommunismin ideologialle on Euroopan neuvoston tuomio tammikuussa 2006.

Ateistit ovat usein kärkkäitä tuomitsemaan uskonnot niiden nimessä tehtyjen väkivallan tekojen takia. Usein kristillisyyttä vastustavat vapaa-ajattelijat ja muut ateistit kääntävät myös islamin väkivallan teot syytökseksi kristillisyyttä kohtaan ja perustelevat tällä kristillisyyden vaikutuksen vähentämistä länsimaissa. Edellä esitetyt luvut näyttävät suunnan mihin joudutaan kun kristilliset arvot poistetaan tai niiden tulo estetään yhteiskunnassa.

Lisää tietoa löytyy kirjasta "Kommunismin musta kirja. Rikokset, terrori ja sorto" (WSOY, 2001).

8 kommenttia:

mr_Zombie kirjoitti...

Ateismilla ei ole mitään tekemistä kommunistien tekemien rikosten kanssa. Ateismi ei ole mikään ideologia, joka kertoo kuinka ihmisten täytyy käyttäytyä. Kommunismi sen sijaan on sellainen. Kommunistit olisivat tehneet ihan samanlaisia joukkomurhia, vaikka olisivat esimerkiksi olleet kristittyjä.

George Blocker kirjoitti...

Kiitos kommentista.

Kommunismi perustuu ateistiseen maailman kuvaan. Ateismillaan kommunistit perustelivat kristittyjen vainota ja uskontojen tuhoamispyrkimykset. Ateismi vei kommunisteilta pohjan kunnioittaa yksittäistä ihmistä. Ateismi nosti yhteisön ja oman aatteensa yksilöihmisen yläpuolelle. Ateismi on ideologia, se sisältää kuvan maailmasta ja sen arvoista ja todellisuudesta. Ateistinen maailmankuva vaikuttaa ateistisesti ajattelevan toimintaa. Maailman suurin ateistien joukko on kommunistit. Pohjois-Korean johtajat ovat ateisteja, Kiinan johtajat ovat ateisteja, Stalin oli ateisti, Mao Tsetung oli ateisti. Pol Pot oli ateisti. Ateisti on se, joka ei usko Jumalan tai jumalien olemassa oloon. Kristitty on se joka seuraa eli toteuttaa Kristuksen opetuksia. Kristitty ei voi tehdä joukkomurhia. Jos kristetty tekee joukkomurhan, hän ei ole enää kristitty. "Hedelmistää puu tunnetaan ja teoistaan ihminen".

Anonyymi kirjoitti...

Jos ateisti tekee murhan niin "hedelmistään puu tunnetaan"

Jos kristitty tekee murhan "Hän ei ole kristitty"

Kyllähän tuollaisella kierolla logiikalla saadaan osoitettua, että kaikki paha johtuu ateisteista ja kristityt ovat synnittömiä...

Eli kitos vaan.
* kääntää toisen posken*

George Blocker kirjoitti...

No voihan sen noinkin ilmaista. Kristillisyydessä eli Jeesuksen opetuksessa kielletään väkivalta, murhaaminen ja tappaminen. Itse olen tämän opetuksen perusteella pasifisti. Jeesus käskee rakastaa kaikkia, jopa vihamiehiäkin, myös ateisteja :-). Jos haluat olla jonkun opetuslapsi, niin opettajan neuvoja on noudatettava, muuten et voi olla hänen opetuslapsensa. Näin on myös kristillisyydessä. Onko ateismin "profeettojen" ja "isien" opetuksessa vastaavaa? Opettiko Marx, Lenin tai Mao väkivallasta pidättäytymistä? Käsittääkseni ei, vaan he pitivät väkivaltaa välttämättömänä marxistisen yhteiskunnan saavuttamiseksi. Korjaa jos olen väärässä.

Anonyymi kirjoitti...

Millä järjellä ristiretket sitten on perusteltu? Entäs natsien teot? Olivatko Hitler, Franco ja Mussolini muka ateisteja?

Kristinuskon varjollakin on tehty hirmutekoja, joten mielestäni on tekopyhää väittää kristinuskon olevan täysin väkivallaton uskonto.

Ateismi on kuitenkin hyvin laaja-alainen käsite, eivätkä kaikki ateistit allekirjoita mainitsemiasi suuntauksia.

George Blocker kirjoitti...

On eri asia tehdä jonkin aatteen tai uskonnon nimissä väkivallan tekoja, vaikka tämä aate tai uskonta kieltää sen. Silloinhan tämä väkivallan tekijä kieltää aatteensa tai uskontonsa ja itse asiassa teoillaan kieltää olevansa tämän aatteensa tai uskontonsa seuraaja. (Eihän pasifistikaan ole pasifisti, jos hän käyttää väkivaltaa.) Mutta jos aate tai uskonto taas hyväksyy väkivallan ja jopa kannattaa sen käyttämistä näkemyksensä levittämiseen, tämä aate tai uskonto on osoittanut olevan väkivaltainen jo sisäiseltä olemukseltaan ja on sitä kautta hyljättävä. Kristinuskossa on se hieno puoli, että se kieltää käyttämästä väkivaltaa kristillisyyden levittämisessä ja myös muussa. Jeesus itse kieltää tarttumasta miekkaan ja käskee rakastamaan vihollisiani. Hän myös sanoo, että se ei ole hänen seuraajansa, joka sanoo vain olevansa, vaan se joka tekee niinkuin Jeesus opettaa. Tämä on kristinuskon yksi hieno puoli. Et voi olla väkivaltainen ja kristitty samaan aikaan. Jos teet väkivaltaa, niin kiellät uskosi. Muhammed taas kehottaa väkivallan käyttöön, samoin kuin ateismin profeetat Marx ja Lenin.

Hitler oli okkultisti (New Agelainen?), Francosta ja Mussolinista en tiedä. Ristiretket eivät olleet Jeesuksen opetusten mukaisia. Mutta on ymmärrettävää, että poliittiset Euroopan valtiot puolustautuivat islamia vastaan. Islamhan oli n. 500 ensimmäisen vuotensa aikana, n. 500 - 1000 AD, valloittanut miekalla Lähi-idän, Pohjois-Afrikan, Etelä-Espanjan, Sardinian, Sisilian ja osia Etelä-Italiasta ja myös Alpeilta.

Anonyymi kirjoitti...

"Ristiretket eivät olleet Jeesuksen opetusten mukaisia."

Miten niin eivät olleet? He halusivat vain kääntää kaikki kansat kristuksen opetuslapsiksi, niin kuin ihmiselle parasta on. Jos siinä nyt joutui käyttämään väkivaltaa ja joitakin kuoli, niin nämä olivat välttämättömiä pahoja jotta suurin osa pakanoista pelastuisi. Kyllä olen ihan varma että tuon ajan hallitsijoiden mukaan ristiretket ovat olleet täysin Jeesuksen opetusten mukaisia.

Jälkiviisas on aina helppo olla, vuosisatojen päästä. Puhumattakaan siitä, että raamattu nimenomaan neuvoo monissa kohdissa vahingoittamaan ja jopa tappamaan uskon takia.

Anonyymi kirjoitti...

Ristiretket eivät olleet Jeesuksen opetuksen mukaisia siksi, että Jeesus opetti rakastamaan lähimmäisiään kuin itseään ja rakastamaan myös vihollisiaan. Jeesus kielsi myös uskonnon puolustamisen väkivallalla ja käski laittaa mikan tuppeen. Eli yksikertaisesti koska Jeesus opetti väkivaltaan vastaan. On surullista, että juuri ateistit, jotka ovat innokkaimpia kristillisyyden vastustajia, eivät yleensä käy edes peruskoulun oppisuunnitelman mukaista opetusta kristinuskosta. Tällöin he eivät yleensä oikein tiedä itsekään mitä vastustavat. Tai sitten he muodostavat oman karikatyyrisen kuvan kristillisyydestä ja mahtipontisesti kaatavat sen. Eli lisää uskonnon opetusta vain kouluihin. Jos ei muuten, niin sen tähden, että kristinuskon vastustajat eivät toisi esille näin hassuja kommentteja. :)